Tuintrends 2017 Tuintrends 2017!

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en buiten is het nog koud. Dus helaas nog niet echt weer om flink in de tuin te gaan werken. Toch kun je op dit moment al behoorlijk veel voorwerk doen. Het voorjaar komt er al weer aan, dus tijd voor de tuintrends voor 2017!

Neem je een tuinarchitect of hovenier in de arm dan kan die al heel veel van jouw tuinwensen vertalen in jouw ultieme tuin. En voor mensen met een kleiner budget of die het leuk vinden om zelf aan de slag te gaan biedt het internet je een enorme inspiratiebron om jouw droomtuin te realiseren.

Net zoals in mode en het interieur, zo heb je ook in de tuin belangrijke trends. Deze trends lopen steeds meer parallel met mode en interieurtrends. Simpelweg omdat we buitenhuis leven steeds meer zijn gaan waarderen en belangrijk vinden. Niet langer is de tuin een plek met alleen een terras en een speelveld voor de kids. Het is niet meer alleen praktisch ingericht en functioneel. We willen tegenwoordig niet alleen binnen maar ook buiten genieten. Genieten van de zon, van de natuur, samenzijn met vrienden of familie. De tuin wordt als leefruimte steeds belangrijker waarin we willen ontspannen, genieten en beleven.

Voor 2017 zien we de volgende tuintrends voorbij komen:

De duurzame DIY (do it yourself) Tuin
In deze tuin worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruik (gelukkig!) en is een gedeelte van de tuin of het terras geschikt gemaakt voor een moestuin. Het kweken van eigen groeten en fruit geeft een gevoel van meer verbondenheid met de natuur en een grotere zelfredzaamheid.  Het geeft toch ontzettend veel plezier en voldoening als jij jouw eigengemaakte tomatensoep uit eigen tuin kunt eten? Van tomaten van de volle grond, maximaal gerijpt in de Hollands zon. Dat is pas genieten! Ook op een terras kun je dit op kleine schaal al toepassen. Tomatenplanten groeien namelijk uitstekend in een pot. En ook de verse kruiden voor in de soep kweek je in een mum van tijd lekker zelf. Eet smakelijk! Helemaal upcoming hierin is de verticale tuin. Op die manier kun je maximaal gebruik maken van je vierkante meters.De binnen-buiten tuin én andersom!
De grenzen tussen binnen en buiten vervagen letterlijk binnen deze trend. Want steeds meer wordt de buitenruimte ingericht als een tweede woonkamer, zithoek of loungegedeelte, compleet met buitenmeubilair, tuincarpet, decoratie en verlichting. En andersom zien we dit jaar ook helemaal opkomen; haal buiten naar binnen. Dus lekker veel planten en groen naar binnen. Ophangen in de lucht of op mooie plantenstaanders. Dit thema kun je nog verder versterken door te kiezen voor groentinten en bijvoorbeeld bijpassende kussens met plantenprint.


De wereldtuin

We reizen steeds vaker en steeds verder. Deze reizen inspireren ons en laten ons kennismaken met nieuwe en andere gebruiken en gewoontes. Vaak hebben we mooie herinneringen aan die reizen . Dat gevoel, die sfeer willen we graag terugzien in onze tuin, zodat we ook thuis nog heerlijk kunnen (na)genieten van alle belevenissen. De wereldtuin kent veel oosterse en tropische accenten. Aardse tinten kenmerken deze tuintrend.De natuurlijke tuin

De natuurlijke tuin is niet al te gestileerd en heeft een grote verscheidenheid aan met name groene beplanting. Groen is de kleur die rust uitstraalt en dat is dan ook wat we nastreven in deze tuin; rust en ontspanning. Een plek om gewoon even te 'zijn' in plaats van te doen. Variatie vind je door met name variatie in beplanting. Verder is het bij voorkeur organisch, vintage en niet al te gestileerd (althans het ligt er niet te dik bovenop).

Wat je tuinwensen ook zijn, maak er wat moois van en Geniet!
 
 
    09-01-2017 12:18     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.