Cortenstaal in de tuin

Cortenstaal in de tuin. Een nieuwe trend, een nieuw idee!
Cortenstaal is een staalsoort dat heel veel gebruikt wordt in Nederland en ontzettend veel verschillende toepassingen kent. De naam zelf (cortenstaal) is wat minder bekend, maar als je denkt aan die roestbruine metaalplaten zoals je ziet bij kunstwerken, bloembakken of gevelbekleding van gebouwen, dan weten de meesten wel wat wordt bedoeld.
Werd het jarenlang gebruik voor de wat meer zakelijke/industriële toepassingen, vandaag de dag heeft ook de consument ontdekt hoe mooi en stijlvol cortenstaal is. Cortenstaal wordt daarbij vooral toegepast in de tuin.

Cortenstaal - Veelzijdig toepasbaar
Een van de voordelen van cortenstaal is dat het zich zo prachtig laat combinerCortenstaal in de tuinen met andere materiaalsoorten zoals hardhout, natuursteen, grind, bamboe of glas. Het is zo'n basismateriaal dat ook goed samengaat met allerlei verschillende kleuren, van antraciet grijs, tot zwart, wit en ook vele andere kleuren als fuchsia roze of zacht groen. Alhoewel cortenstaal een staalsoort is, heeft het door de roestgevormde laag een natuurlijke en warme uitstraling.
 
Cortenstaal in de tuin
Cortenstaal kent zoals gezegd inmiddels vele verschillende toepassingen in de tuin. Te denken valt aan bloembakken, plantenbakken, vuurschalen, houtopslag, etc. Wil je cortenstaal integreren in jouw tuin, dan zou je ook eens kunnen denken aan het gebruik van cortenstaal schutting panelen.  Hiermee creëer je een totaal eigen look and feel in de tuin. Je hebt namelijk de keuze uit ontzettend veel verschillende patronen. Wanneer je heel erg gesteld bent op je privacy kies je voor tuinschermen uit de categorie Cortenstaal Schuttingen 'Privé'. Voor meer openheid hebben we ook schermen in de categorie Cortenstaal schuttingen 'In Between' en  categorie Cortenstaal schuttingen 'Transparant'

Cortenstaal - Voor ieder budget
Laten we eerlijk zijn, want ook jullie weten de calculator vast wel te vinden ;-), Cortenstaal is in aanschaf niet de aller voordeligste keuze. Maar als jij je bedenkt dat het zo ontzettend veel langer meegaat dan bijvoorbeeld een houten schutting én dat het ook nog eens totaal geen onderhoud nodig heeft dan is het niet anders dan dat cortenstaal een duurzame waardevolle en waardevermeerderende investering is. Mocht een volledige schutting van cortenstaal buiten je budget vallen , dan kun je ook eens denken aan bijvoorbeeld 1 cortenstaal tuinscherm als eyecatcher of een erfafscheiding dat een combinatie is van bijvoorbeeld hedera schermen en cortenstaal schermen. Of houten schermen afgewisseld door cortenstaal schutting panelen.
 

    04-11-2016 14:12     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.